mega888 Aanmaningsbrief consument - Digitaal Procederen

Aanmaningsbrief consument

Uiteraard wilt u als ondernemer graag ontvangen waar u recht op hebt. Als u een product of een dienst heeft geleverd en de consument de daarvoor gestuurde factuur niet heeft voldaan, dan kunt u desnoods die betaling via de rechter afdwingen. Dit is helemaal niet moeilijk en kunt u gewoon zelf! Dus geen advocaat, deurwaarder of incassobureau nodig. Gewoon zelf procederen, desnoods met een beetje hulp van digitaalprocederen.nl. Nog altijd vele malen goedkoper dan wanneer u het procederen uitbesteedt. Uiteraard vindt u op digitaalprocederen.nl wat er allemaal komt kijken bij het zelf incasseren van uw vorderingen en wij hebben zelfs een handleiding procederen geschreven om u door iedere stap van de juridische procedure te loodsen. De eerste stap in het sturen van een aanmaningsbrief, waarin u aanspraak maakt op betaling.

 

Aanmaning sturen

Voordat het echter tot een juridische procedure kan komen, zult u de consument een laatste keer in de gelegenheid moeten stellen om de factuur te betalen. Dit kunt u doen door middel van een aanmaning. In die aanmaning meldt u niet alleen dat u de consument een laatste gelegenheid biedt voor vrijwillige betaling, maar ook dat als er niet binnen 14 dagen betaald wordt, u incassokosten zult berekenen over het openstaande bedrag. De hoogte van de incassokosten vindt u in ons artikel over incassokosten. Let u er op dat u de consument ook daadwerkelijk 14 dagen de tijd biedt om te betalen. Doet u dit niet, dan zal de rechter in een procedure het deel van uw vordering die ziet op de incassokosten afwijzen.

 

Aanmaningsbrief consument

Op internet circuleren diverse aanmaningsbrieven. Een aanmaningsbrief kunt u echter gewoon in uw eigen stijl sturen. Zolang er maar in staat welke factuur er nog open staat, hoe hoog de incassokosten zullen zijn als er niet binnen 14 dagen betaald wordt en dat u daar daadwerkelijk aanspraak op zult maken. Mocht u toch behoefte hebben aan een voorbeeld aanmaningsbrief, dan kunt u gebruik maken van onze Aanmaningsbrief consument. Als u de link volgt, opent deze brief in MS Word.

 

Wettelijke rente

Vergeet u overigens niet om ook aanspraak te maken op de wettelijke rente over uw factuur. Die wettelijke rente is niet erg hoog (zie hier het actuele rentepercentage), maar iedere cent is natuurlijk meegenomen. U maakt immers al genoeg kosten wegens het niet betalen door uw klant.

 

Zelf procederen

Als uw laatste aanmaning niets heeft uitgehaald, en uw klant dus nog steeds niet heeft betaald, dan is het tijd voor de volgende stap: het aanspannen van een procedure bij de rechtbank. Dit kunt u als ondernemer gewoon zelf doen, waardoor het zelfs de moeite loont voor relatief geringe bedragen. Vervolg uw weg op digitaalprocederen.nl hier, om precies te zien wat u moet doen om uw vordering zelf te incasseren.

 

Mocht u vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

mega888