mega888 Silex: digitaal procederen advocatuur - Digitaal Procederen

Silex: digitaal procederen advocatuur

image

Grote advocatenkantoren slaan de handen ineen om straks klaar te zijn voor de invoering van digitaal procederen. Inmiddels hebben zestien grotere advocatenkantoren een samenwerkingsverband opgericht dat de naam ‘Silex’ heeft meegekregen. Verwacht wordt dat meerdere kantoren zich ook zullen aansluiten.

Silex

Uit dit samenwerkingsverband blijkt volgens digitaalprocederen.nl al wel van het grote belang en de impact die digitaal procederen zal hebben. Immers, de advocatenkantoren zijn concurrenten van elkaar maar toch zien zij de noodzaak om samen op te trekken als het om digitaal procederen gaat. Natuurlijk enerzijds om zorg te dragen voor afstemming, het creëren van schaalvoordelen bij de inkoop van software en om van elkaar te kunnen leren, maar volgens ons ook om te brainstormen over hoe de advocatuur als zodanig zal omgaan met het gegeven dat burgers en ondernemers straks zelf eenvoudig een procedure aanhangig kunnen maken.

Inloggen advocaten

Evenals burgers en ondernemingen dat moeten, zal ook de advocatuur (zelfs nog eerder) haar dossiers in de toekomst digitaal bij de Rechtspraak moeten aanleveren en vice versa. Een van de doelen van Silex is dan ook om een slimme verbinding te creëeren waarmee de kantoorsystemen geautomatiseerd gegevens kunnen uitwisselen met de Rechtspraak. Omdat de kantoren met verschillende softwaresystemen werken, moeten ze hun eigen softwareprogrammatuur individueel laten aanpassen. De kosten daarvan zijn natuurlijk aanzienlijk en door samen op te trekken, is het mogelijk om een softwareontwikkelaar de opdracht te geven om de benodigde programmatuur te maken waarmee alle aangesloten kantoren uit de voeten kunnen.

Inloggen burgers en bedrijven

Voor burgers en bedrijven is dit natuurlijk niet zo relevant, omdat burgers inloggen met hun DigiD en bedrijven loggen in met eHerkenning, een soort DigiD voor bedrijven. Silex is dus enkel relevant voor advocatenkantoren, die u als burger of bedrijf dus straks niet meer nodig heeft omdat u zelf kunt procederen (met een beetje hulp)!

Pic: ronaldslabbers.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

mega888