mega888 Advocaat - Digitaal Procederen
5 oktober 2015

Advocaat

Advocaat

 

Zelf procederen, met een beetje hulp, maar zonder advocaat. Dat kan met digitaalprocederen.nl! Want wat doet nu eigenlijk een advocaat? Een advocaat is een belangenbehartiger die het belang van zijn of haar klant behartigt. Uw belang dus! Maar wie kan nu beter zijn eigen belangen behartigen dan u zelf..?

 

 

Feiten en de advocaat

In een juridische procedure gaat het allereerst om de feiten. Die zijn het allerbelangrijkst. Aan die feiten kan een advocaat niets veranderen. Sterker nog, een advocaat kent die feiten helemaal niet, totdat u de advocaat mededeelt wat die feiten zijn.

 

Vervolgens zal een advocaat de feiten in de processtukken wat inkleuren. Ook een advocaat is verplicht om alle feiten naar waarheid weer te geven, dus feiten achterwege laten mag ook een advocaat niet.

 

Feiten en digitaalprocederen.nl

Ook digitaalprocederen.nl kent natuurlijk de feiten niet totdat u ons die vertelt. En ook digitaalprocederen.nl kan de feiten niet veranderen. Wat wij wel (als geen ander!) kunnen is de door u aangereikte feiten inkleuren en weergeven op een voor u gunstige manier. Het gaat er immers om de rechter te overtuigen van uw gelijk.

 

Een voorbeeld. Een vordering op een klant die niet betaalt kan als volgt worden weergegeven:

‘klant x heeft zijn factuur van 12 juni 2015 niet betaald, ondanks dat wij het product wel geleverd hebben.’

 

Maar het kan ook zo:

‘Na een uitvoerig verkooptraject, waarbij wij vele mogelijkheden hebben laten zien, heeft klant x besloten om bij ons een nieuwe deur te bestellen, die wij vervolgens binnen drie dagen geleverd hebben. Klant x was zeer tevreden over de deur en onze diensten. Het verbaast ons dan ook zeer dat onze factuur van 12 juni 2015 nog niet betaald is. Ook wij hebben natuurlijk onze verplichtingen die wij moeten nakomen, waardoor wij graag zo snel mogelijk betaling van de factuur verlangen.’

 

Op deze manier kweekt u sympathie bij de rechter en zal hij eerder genegen zijn om als dat mogelijk is snel een vonnis te wijzen. Natuurlijk kan uw advocaat dit doen, maar om twee redenen bent u beter af bij digitaalprocederen.nl.

 

Kosten advocaat

De eerste reden zijn de kosten. De kosten van een advocaat zijn aanzienlijk en de meter begint te lopen op het moment dat u de telefoon pakt om de advocaat te bellen. Dan komen de kosten voor het aanmaken van een dossier, de kantoorkosten en allerlei kosten omdat de advocaat bezig is met uw dossier. Kosten omdat de advocaat uw dossier bestudeert, kosten omdat de advocaat overleg heeft met een andere advocaat, kosten voor telefoongesprekken met derden enzovoort. In veel gevallen hebt u geen idee hoe snel die kosten op lopen.

 

Met een simpele vordering als hierboven beschreven is een advocaat al snel een uurtje of tien zoet. Reken op een uurtarief van € 250,- en u bent € 2.500,- verder. Daar komen dan nog 6% kantoorkosten en 21% Btw overheen, waardoor de teller al gauw op ruim € 3.200,- staat. En dan komen nog de kosten van de rechtbank (griffierecht) en de kosten van de deurwaarder. Het spreekt voor zich dat de meter doorloopt als uw advocaat u vergezelt naar de comparitie van partijen. Aan het einde van de rit is het dus niet zelden zo dat u meer geld kwijt bent aan uw advocaat dan dat het u uiteindelijk oplevert. Maar dat kan dus anders!

Kosten digitaalprocederen.nl

Met digitaalprocederen.nl procedeert u zelf, maar met een beetje hulp! U levert ons de feiten aan en vervolgens zetten wij die feiten helder uiteen in het stuk dat aan de rechtbank gestuurd wordt. Uiteraard verzorgen wij ook op uiterst deskundige wijze de juridische onderbouwing. Geen kosten voor aanmaken dossier, geen kosten voor het bestuderen van stukken, geen kosten voor overleg met een andere advocaat en geen 6% kantoorkosten! En er is al helemaal geen sprake van een meter die doorloopt zonder dat u er erg in hebt! Nee, bij digitaalprocederen.nl betaalt u een vast bedrag (zie hier onze diensten) en dan is de kous af. U heeft dan een perfect juridisch stuk op basis waarvan de juridische procedure kan beginnen, of een stuk waarmee u perfect verweer voert. In veel gevallen rest u daarna nog enkel de comparitie van partijen, waarna de procedure eindigt met een eindvonnis. Alle informatie die u nodig heeft, vindt u op onze website en als u extra ondersteuning heeft, dan belt u gewoon met onze helpdesk!

 

Uitgaande van het rekenvoorbeeld dat wij hierboven gaven, is digitaalprocederen.nl ongeveer 90%!!! goedkoper dan een advocaat! Waar wacht u nog op?

 

Service en snelheid advocaat versus service en snelheid digitaalprocederen.nl

Een advocaat heeft meerdere dossiers en heeft meerdere dingen te doen. Zie de opsomming hierboven. Daardoor is een advocaat ook bijna nooit bereikbaar als u hem nodig hebt. Voordat het zover is dat een advocaat het processtuk gereed heeft, zijn er al snel enkele welen voorbij.

 

Gelukkig hebben wij van digitaalprocederen.nl ook genoeg te doen, maar dat weerhoudt ons er niet van om te garanderen dat wij uw processtuk binnen 48 uur nadat u ons de feiten compleet heeft toegestuurd gereed hebben! Als u dus de feiten op maandagmiddag aanlevert, heeft u uw processtuk woensdagmiddag compleet retour, zodat u het nog dezelfde dag aan de rechtbank kunt sturen!

 

Aldus een paar uur tegenover een paar weken! En dat voor een fractie van de prijs, terwijl ook bij ons kwaliteit voorop staat!

 

Ten slotte wensen wij te benadrukken dat wij niet op deze wereld zijn om advocaten af te kraken. In tegendeel, in een overgrote meerderheid van de gevallen verrichten advocaten simpelweg goed werk! Ons punt is alleen dat digitaalprocederen.nl net zo goed werk aflevert, alleen sneller en (veel) goedkoper. Mocht u desondanks tot de conclusie komen dat u toch liever niet zelf procedeert, maar een advocaat in de arm wenst te nemen, kijkt u dan een op de website van de Nederlandse Orde van Advocaten, om er zeker van te zijn dat u met een goede advocaat in zee gaat die ook daadwerkelijk gespecialiseerd is in het rechtsgebied waar het om gaat.

 

mega888