mega888 Zelf beginnen met procederen - Digitaal Procederen
4 november 2015

Zelf beginnen met procederen

Digitaalprocederen.nl staat voor zelf procederen met een beetje hulp. Op digitaalprocederen.nl vindt u daarom alle informatie over hoe u zelf kunt procederen.

 

Eind 2018 zal digitaal procederen ingevoerd worden. Naar verwachting wordt het dan (nog) eenvoudiger om zelf te procederen. Hoe digitaal procederen in zijn werk zal gaan, leest u natuurlijk op deze site.

 

Het duurt echter nog even voordat digitaal procederen wordt ingevoerd. Daarom vindt u op digitaalprocederen.nl vooral praktische informatie over de huidige juridische procedure, met zelfs een complete handleiding die zelf procederen mogelijk maakt! Wij vinden namelijk dat zelf procederen voor iedereen mogelijk moet zijn. Daarom verstrekken wij deze informatie. U kunt dus zelf procederen, met een beetje hulp van digitaalprocederen.nl! Wacht dus niet langer, en ga zelf procederen!

 

 

 

Zelf procederen: eiser

Zelf beginnen met procederen doet u nu nog door middel van een dagvaarding. Na invoering van digitaal procederen zal deze worden vervangen door een stuk dat ‘procesinleinding‘ genoemd zal worden.

 

Omdat digitaal procederen dus nog niet is ingevoerd, vindt u op digitaalprocederen.nl ook alle informatie over de dagvaarding. Wat moet daar in staan? Aan welke vereisten moet deze voldoen? En, wat moet u vervolgens met de dagvaarding doen? U leest het allemaal in ons artikel over de inhoud van de dagvaarding en in onze handleiding procederen.

 

Uiteraard gaan wij ook in op de overige stappen in een juridische procedure, zoals de comparitie van partijen (de zitting), de eventuele conclusies van repliek en dupliek of het getuigenverhoor.

 

Als u dus nu al zelf wil procederen, dan zou u met behulp van de informatie op digitaalprocederen.nl al een heel eind moeten kunnen komen. En lukt dat niet helemaal, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij kunnen desgewenst, samen met u de diverse processtukken opstellen. U procedeert dan nog steeds zelf, maar met een beetje hulp van ons. En dat tegen zeer concurrerende tarieven!

 

Zelf procederen: verweerder/gedaagde

Als u de gedaagde partij bent, moet u nu nog een conclusie van antwoord opstellen om verweer te voeren. Die conclusie van antwoord  wordt na invoering van digitaal procederen overigens verweerschrift genoemd.

 

Op dit moment voert u dus verweer met een conclusie van antwoord. Ook daarover vindt u alle informatie op digitaalprocederen.nl. Wij hebben zelfs een model conclusie van antwoord voor u beschikbaar gesteld. Deze kunt u direct gebruiken bij het zelf procederen!

 

Voor de overige stappen in de procedure is ook alle informatie beschikbaar. Kijkt u daarvoor onder het kopje hierboven.

 

Zelf procederen met een beetje hulp van digitaalprocederen.nl

Naast alle praktische informatie over de juridische procedure en zelf procederen, treft u ook inhoudelijke juridische informatie aan over de meest uiteenlopende onderwerpen. Van concurrentiebeding tot uitleg over hoe een  huurwoning moet worden opgeleverd. Tevens hebben wij diverse artikelen beschikbaar opneemt gebied van consumentenrechtKlik hier om terug te gaan naar de homepage voor een optimale navigatie door digitaalprocederen.nl. De website met alle informatie over digitaal procederen, de huidige juridische procedures en tal van artikelen over de meest uiteenlopende en veel voorkomende juridische zaken!

 

En komt u er niet (helemaal) uit? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te horen om u te ondersteunen!

mega888